Армія рф не зможе активно штурмувати вже через півтора місяці, - командувач Нацгвардії

Армія рф не зможе активно штурмувати вже через півтора місяці, - командувач Нацгвардії

Російські війська через місяць-півтора не зможуть вести активні штурми на одразу багатьох напрямках та стануть в оборону.

Про це заявив командувач Національної гвардії бригадний генерал Олександр Півненко, повідомляє Укрінформ.

"Наступальні можливості противника не безмежні, та й скільки вони зазнають втрат… Я думаю, ще місяць-півтора - і вони не зможуть вести активні штурми на одразу багатьох напрямках і стануть в оборону в будь-якому випадку. А нам за цей час потрібно сформувати наші підрозділи, підготувати", - вважає він.

За словами Півненка, потрібно шукати слабкі місця ворога і обходити сильні.

"Треба адаптуватися, міняти модель управління, ставити задачі: якщо так не працює - пробувати асиметрично. Але кардинально все не зміниш, на все потрібен час, особливо, якщо говорити про системні зміни", - заявив він.

"Найважливіше, що може бути зараз - це підготовка, розвиток навчальних центрів, закупівлі озброєння, військової техніки, виробництво нашою країною військової техніки, дронів, бронетехніки, засобів ППО, ПЗРК, боєприпасів", - додав Півненко.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський визнав, що зараз росіяни мають набагато кращі ресурси. У них всього більше: танків, БМП, солдатів. Водночас Сирський сказав, що й втрати в росіян набагато більші, ніж в ЗСУ.