Рятувальнику з Луганщини, який перейшов на бік ворога, загрожує 15 років тюрми

Рятувальнику з Луганщини, який перейшов на бік ворога, загрожує 15 років тюрми

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури до суду скерували обвинувальний акт за фактом зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура.

За даними прокуратури, місцевий мешканець одного з районів Луганської області, колишній інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям районного управління ГУ ДСНС у Луганській області підтримав збройну агресію рф. Він залишився на непідконтрольній державним органам України території та добровільно вирішив працювати на боці ворога.

Після тимчасової окупації у березні 2022 року обійняв посаду інспектора у підпорядкованому окупаційній адміністрації рф незаконному правоохоронному органі – «мчс лнр» та після включення «мчс лнр» до складу «министерства российской федерации по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бездствий» добровільно обійняв посаду «начальника отделения надзорной деятельности и профилактической работы главного управления мчс россии по лнр».

Відповідно до санкції статті, колаборанту загрожує до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Оперативний супровід здійснювало Кіровоградське управління ДВБ Національної поліції.

Нагадаємо, засудили поліцейську з Луганщини, яка перейшла на бік ворога.