Донька Фаріон вимагатиме довічного для вбивці матері: вона звернулася до нього у суді

Донька Фаріон вимагатиме довічного для вбивці матері

Донька застреленої у Львові мовознавиці і екснардепки Ірини Фаріон Софія Особа буде вимагати довічного увʼязнення для вбивці матері.

Про це вона заявила незадовго до брифінгу МВС, повідомляє Обоз.UA

"Ми будемо боротися до кінця. Бо мама казала, що потрібно триматися, боротися і, звичайно, ми переможемо", – сказала вона.

Особиа додала, що поки в неї немає слів для підозрюваного у вбивстві її матері.

"Мені мама завжди казала: "Тримай свої емоції". Крик, біль, сльози – нічого не допоможе. Що його запитати? Я не знаю, я просто подивлюсь на нього, а далі я побачу", – сказала вона.

На своїй сторінці у Facebook Особа написала, що піде у суд, де обиратимуть запобіжний захід підозрюваному, разом із чоловіком.

"Їду з коханим чоловіком в суд. Глянути на убивцю своєї мами, моєї пташки, найкращої у світі бабусі, Нашого сенсу життя! Ти наш скарб! Біль страшний! Страху нема! Довічно тобі покидьку…" - написала вона.

Проте в суді Особа емоції не тримала, звертаючись до підозрюваного: "П*длюка остання. Ти будеш горіти у пеклі. Ти зд*хнеш в тюрмі. Ми зробимо все", — сказала вона.

Нагадаємо, 19 липня екснардепка та мовознавиця Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху у Львові.

25 липня стало відомо, що у Дніпрі затримали 18-річного підозрюваного у її вбивстві.

"Радіо Свобода" 25 липня поспілкувалося з батьком затриманого хлопця. У коментарі чоловік повідомив, що він служить, а сина давно не бачив, але про його затримання дізнався від дружини.

"Я на фронті зараз, сина особисто давно не бачив, спілкувалися регулярно телефоном, – зазначив чоловік. – Мені дружина сьогодні зателефонувала, сказала, що відбулося затримання сина. Чи затримання, чи арешт – тут же теж не зрозуміло. Не все так "гладко" було: дружину тримали поза помешканням, забрали техніку, скрутили сина. Мотивів для убивства Фаріон не було, він не мав ніяких українофобських поглядів, він патріот. Навпаки: він закінчив курси керування БПЛА, щоб долучитися до українського війська, займався футболом", – сказав батько затриманого.