Ідентифікація кожні пів року: ВПО-пенсіонери мають підтвердити особу

Ідентифікація кожні пів року: ВПО-пенсіонери мають підтвердити особу

Кожні пів року ВПО-пенсіонери в «Ощадбанку» повинні підтвердити особу. Це стосується внутрішньо переміщених осіб, які були взяті на облік до 24 лютого 2022 року.

Відповідне питання розглянули на нараді під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Підтвердити свою особу можна як офлайн, так і онлайн. Ця процедура необхідна для перевірки, що державні кошти отримує саме та особа, для якої вони призначені.

Нагадуємо, що пройти ідентифікацію можна будь-яким зручним способом:

  1. Особисто відвідати відділення АТ «Ощадбанк» чи орган Пенсійного фонду України (ПФУ).
  2. Віддалено авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису Дія.Підпис (Дія ID) на вебпорталі електронних послуг ПФУ. Це зручно для тих, хто не має фізичної можливості відвідати установи банків чи Пенсійного фонду, перебуває на тимчасово окупованій території або віддає перевагу онлайн-інструментам.
  3. За допомогою відеоконференцзв’язку. Подати заявку можна на вебпорталі електронних послуг ПФУ або через Контакт-центр Пенсійного фонду України за номерами: 0 800 503 753, (044) 281-08-70, (044) 281-08-71.
  4. У випадку перебування за кордоном — отримати у закордонній дипломатичній установі України посвідчення факту, що особа є живою, і надати ці документи органу ПФУ, де пенсіонер перебуває на обліку. Передати документи можна за допомогою вебпорталу Фонду чи поштою.

Зверніть увагу, що результати проходження відеоідентифікації повідомляються на електронну пошту, яка вказується під час реєстрації.

Нагадаємо, виплати ВПО продовжать ще на пів року.