Олімпіада: луганський спортсмен у складі збірної потрапив у фінал змагань зі спортивної гімнастики

Олімпіада: луганський спортсмен у складі збірної потрапив у фінал змагань зі спортивної гімнастики

Збірна України зі спортивної гімнастики з представником Луганщини Радомиром Стельмахом у складі вийшла до фіналу змагань на Олімпіаді у Парижі.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Так, на Олімпійських іграх стартували змагання зі спортивної гімнастики. У перший день турніру відбулася кваліфікація чоловічих команд. У складі збірної України виступає вихованець Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Радомир Стельмах. Він змагався у чотирьох дисциплінах.

Найкращий серед українських спортсменів результат луганчанин показав у вправах на перекладині – 13,600 балів. У вільних вправах його доробок склав 13.366 балів, на коні – 14,033, на паралельних брусах – 14,600.

Загалом українська команда набрала 253.893 бали, ставши четвертою у проміжному заліку. Це гарантувало їй місце в топ-8 збірних, які у понеділок, 29 липня, о 18:30 у фіналі командного багатоборства розіграють комплект медалей Олімпіади.

Також футбольна збірна України з гравцем «Зорі» Арсенієм Батаговим у складі з рахунком 2:1 перемогла команду Марокко. У вирішальному матчі групового етапу українці зіграють з Аргентиною. Поєдинок відбудеться 30 липня о 18:00.

Нагадаємо, тандем луганчанки Анни Письменської та спортсменки з Запоріжжя Вікторії Кесарь посів сьоме місце у фіналі Олімпійських ігор-2024 із синхронних стрибків у воду з 3-метрового трампліна.