Армія рф у 20 км від Покровська: у ВА сказали, чому там саджають квіти і що з оборонними спорудами

Армія рф у 20 км від Покровська: у ВА сказали, чому там саджають квіти і що з оборонними спорудами

Армія рф наближається до міста Покровськ на Донеччині, до фронту усього 20 км, але військові помітили, що там комунальні служби саджають квіти.

Керівник МВА Сергій Добряк в ефірі Радіо Свобода сказав, що саджати квіти - це звичайна робота комунальників.

Видання просило Добряка прокоментувати відео, опубліковане військовим 59-ої бригади ЗСУ Андрієм Серганом, який показав, як у центрі Покровська комунальники працюють на клумбах із трояндами. Військовий обурився, мовляв, важливіше було б облаштовувати фортифікаційні споруди, ніж висаджувати квіти. Добряк відео військового коментувати відмовився, але заявив, що той "молодець, зібрав понад 2 млн переглядів, гроші заробив, підрозділу допоможе".

Він заявив, що завдання з облаштування оборонних споруд в районі міста Покровськ Донецької області місцева військова адміністрація виконує так, як ставить завдання військове керівництво, але не більше, заявив 

"Сьогодні до міста 20 кілометрів від лінії фронту. Ті завдання (облаштування фортифікаційних споруд – ред.), які ставить військове керівництво, ми виконуємо – не більше, не менше", – розповів очільник МВА.

Він повідомив, що 500 людей евакуюють з Покровська щомісяця, половину дітей вже вивезли.

Нагадаємо, за даними аналітиків DeepState, станом на 29 липня ворог просунувся у Веселому, Красногорівці, біля Желанного та Новоолександрівки.

Раніше аналітики пояснювали, що подальше просування ворога має одразу дві цілі. Перша — наблизитися або перерізати трасу Покровськ-Костянтинівка. Крім того, західніше Воздвиженки існує висота 229.0, Друга — це рух по хребту, по якому йде залізниця з подальшим виходом до висоти 224.8 та Новогродівки.