Компенсація за знищене майно: у Мінреінтеграції розповіли про зміни, що готуються

Компенсація за знищене майно: у Мінреінтеграції розповіли про зміни, що готуються

Проєкт постанови щодо дистанційного обстеження зруйнованого майна на тимчасово окупованих територіях перебуває у секретаріаті Кабміну та очікує на розгляд урядовим комітетом.

Про це йшлося на нараді з питань житла для ВПО під головуванням  віцепрем’єрки Ірини Верещук, повідомляє Мінреінтеграції.

На заході обговорили проєкти змін до низки підзаконних нормативно-правових актів.

“Зокрема, розглянули стан підготовки проєкту постанови щодо дистанційного обстеження зруйнованого майна на ТОТ, територіях активних бойових дій, а також на територіях активних бойових дій, де функціонують державні електронні інформаційні ресурси. Наразі проєкт акта перебуває у секретаріаті Кабміну та очікує на розгляд урядовим комітетом”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, обговорювалася необхідність внесення змін до Порядку надання компенсації за пошкоджене або знищене майно.

“Пропонується надати громадянам можливість повторного звернення щодо отримання компенсації за програмою “єВідновлення” у разі неможливості використання компенсації, отриманої за результатами першого звернення”, - розповіли у відомстві.

Також на нараді розглянули можливі зміни до порядку функціонування Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Зазначається, що вони передбачають можливість подання заяви на отримання компенсації за знищене або пошкоджене майно без згоди співвласника.

Раніше повідомлялося, що центральні органи виконавчої влади погоджують проєкт постанови, яка дозволить масштабувати дистанційне зондування Землі задля встановлення фактів руйнації житла українців на окупованих територіях. До цього його проводили у Мелітополі.