Пожежі, проблеми з водою, дефіцит пального: Власенко про “складне літо” для окупованих територій

Пожежі, проблеми з водою, дефіцит пального: Власенко про “складне літо” для окупованих територій

Лісові пожежі знову наблизилися до Сєвєродонецька та Рубіжного. В умовах спеки цей та інші фактори сприяють погіршенню санітарно-епідеміологічної ситуації у населених пунктах Сєвєродонецького району.
 
Про це в ефірі “Першого” розповів начальник Сєвєродонецької РВА Роман Власенко.
 
Він прокоментував журналістам інформацію про те, що знімки NASA засвідчили наближення лісових пожеж до Сєвєродонецька.
 
“Тільки погода рятує мешканців Сєвєродонецька та Рубіжного від того смороду, який вони відчувають від пожеж. Сили “мчс” не справляються, й спека додає цьому лиху масштабів”, - сказав керівник РВА.
 
За його словами, спека, відсутність водозабезпечення, проблеми з вивозом сміття сприяють “певній антисанітарії й дуже некомфортним умовам для проживання” у населених пунктах Сєвєродонецього району.
 
Так, за інформацією Власенка, у сильно пошкоджених під час бойових дій населених пунктах району до цього часу дуже обмежений обсяг водозабезпечення.
 
“Попасна, Гірське - практично без жодних комунальних послуг. Проблеми у Лисичанську, Привіллі й Новодружеську. У Сєвєродонецьку обмежувальні заходи вони впроваджують щодо тиску у системі водозабезпечення - такий виховний процес в умовах неплатежів, скажімо так. Рубіжне, Кремінна - теж перебої з водопостачанням”, - розповів він.
 
“Вода тільки через підвезення або бутельована у магазинах. Гуманітарна допомога у цьому сенсі з кожним місяцем все зменшується. Категорії, які мають на цю гуманітарну допомогу право, теж скорочуються. І у цьому сенсі це літо складне для місцевих мешканців”, - зауважив Власенко.
 
До переліченого додаються проблеми з вивозом сміття у зв'язку з відсутністю працівників та заборгованістю по зарплаті. Також на окупованих територіях, за словами Власенка, відчувається певний дефіцит пального.

Нагадаємо, в окупованому Алчевську поміж будинків утворюються стихійні звалища.