У Prozorro проведуть новий тендер на відбудову дитячої лікарні "Охматдит"

У Prozorro проведуть новий тендер на відбудову дитячої лікарні "Охматдит"

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що тендер на відбудову київської дитячої лікарні "Охматдит" скасують, а новий проведуть на Prozorro.

Про це він сказав на брифінгу.

"Благодійний фонд "Охматдиту" перерахує кошти на казначейський рахунок закладу, тож наступний тендер відбудеться вже в електронній системі Prozorro та за правилами публічних закупівель. До проведення тендеру буде залучене ДП "Медичні закупівлі", -  сказав Ляшко.

Крім того, для контролю за витратою благодійних коштів створять наглядово-ревізійну раду з 15 осіб, у яку ввійдуть шість благодійників, які зробили найбільші донати на відбудову "Охматдиту", по одному представнику від МОЗу та лікарні і представники будівельних підрядників.

Напередодні БО "Благодійний фонд "Охматдит" – здорове дитинство" категорично заперечив всі звинувачення щодо непрозорості та недоброчесності у використанні коштів, зібраних на відновлення корпусу лікарні "Охматдит".

"Згідно з попередньою оцінкою, вартість робіт, які потрібно здійснити для відновлення будівлі складає 431 млн грн. Зауважимо, що це – гранична вартість. У разі меншої фактичної вартості робіт вона буде зменшена. Крім того, в ній враховані роботи, які вже виконані", - наголошується у заяві.

У фонді зазначили, що проведений конкурсний відбір не є тендером в розумінні Закону України "Про публічні закупівлі", а є приватним конкурсом з оцінки ринкових пропозицій, організованим з метою відкритого та добросовісного використання коштів, пожертвуваних громадянами та бізнесом.

Нагадаємо, видання "Наші гроші" з'ясувало, що БО "Благодійний фонд "Охматдит" обрав ТОВ "Буд-технолоджі" переможцем тендеру на ремонт корпусу лікарні, який зазнав пошкоджень від ракетного обстрілу у липні. Видання написало, що з 14 учасників конкурсу це була третя за дороговизною пропозиція розміром 307 млн грн.

"Наші гроші" зауважили, що при цьому замовник з невідомих причин проігнорував наступні проблеми у пропозиції переможця: наприклад, "Буд-технолоджі" вказала лише оренду такої будівельної техніки: автокран "Камаз", MAN з маніпулятором та Екскаватор JCB.

"Жоден з цих механізмів не може бути використаний для монтажу фасадів вище другого поверху", - наголошує видання.