Ексміліціянт і працівниця ЦНАПу: підозру отримали ще двоє колаборантів з Луганщини

Ексміліціянт і працівниця ЦНАПу: підозру отримали ще двоє колаборантів з Луганщини

За матеріалами слідства СБУ підозри у колабораційній діяльності отримали ще двоє зрадників, які обійняли посади у незаконних поліцейських структурах рф, сформованих окупантами на Луганщині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Одним із фігурантів є “начальник отдела мвд рф “Ровеньковский”.  Це колишній працівник розформованої міліції, який у 2014 році зрадив присягу й підтримав агресора. Відтоді  служив ворогу в органах “мвд лнр”. За участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) його оголосили у загальнодержавний розшук. Після створення на захопленій території підрозділів російської поліції, окупанти запропонували колаборанту начальницьку посаду.

Ще однією підозрюваною є експрацівниця одного з ЦНАПів. Жінка працевлаштувалася в “отделе МВД рф Старобельский”. Вона отримала офіцерське звання та посаду у підрозділі з питань міграції. Наразі правопорушниця займається примусовою паспортизацією місцевих мешканців.

Відповідно до ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України фігурантам загрожує до 15 років ув’язнення та конфіскація майна.

Розслідування веде ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, підозру отримав колаборант-«воєнкор» з окупованої Луганщини.