Погода на вихідні: в Україні знизиться температура, у деяких регіонах пройдуть дощі з грозами

Погода на вихідні: в Україні знизиться температура, у деяких регіонах пройдуть дощі з грозами

В Україні у суботу, 3 серпня, очікуються дощі та грози у західних областях, на півночі (окрім Сумщини), у Вінницькій та Одеській областях, а у неділю, 4 серпня, дощитиме вночі усюди.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

Вона додала, що у суботу локальні дощі ймовірні в другій половині дня на Черкащині, Полтавщині, місцями у Дніпрі з районами.

"Більша частина півдня та східні області  3 серпня належатимуть зоні впливу антициклону Halil - тому тут буде сухо та сонячно", - додала Діденко.

Температура повітря 3 серпня на заході та північному заході України очікується низькою, протягом дня +19+23 градуси. У північних областях також дещо похолоднішає, +22+25 градусів.
У центральній частині +29+31 градус, на Вінниччині +26+28 градусів. У східних областях буде спекотно, +30+33 градуси. На півдні України +30+33, у північних районах Одещини +27+29 градусів.

У неділю, 4 серпня, вночі дощі з грозами очікуються практично повсюди в Україні, а вдень захід та північ опиняться у сухому повітрі, а центр, схід та південь побудуть серед локальних грозових дощів. Спека на півдні та сході в неділю спаде.

У Києві субота очікується прохолоднішою, вдень близько +24 градусів, часом дощ з грозою.
У неділю в столиці переважатиме суха тепла погода.