Кількість втрат росіян на фронті зменшилась – у розвідці Британї пояснили причину

Кількість втрат росіян на фронті зменшилась – у розвідці Британї пояснили причину

Середньодобова кількість втрат серед росіян на фронті зменшилась. Це може свідчити про те, що росія зміцнює позиції на Харківському напрямку.

Про це йдеться у зведенні міністерства оборони Великої Британії.

Зазначено, що середньодобові втрати армії рф (як убитими, так і пораненими) за останні два місяці зменшилися з максимальних 1262 осіб на добу у травні до 1140 у липні.

Водночас останні три місяці були "найдорожчими". Йдеться саме про контекст втрат для російських військ з лютого 2022 року.

Британська розвідка вважає, що зменшення цього показника, ймовірно, є доказом того, що російські війська укріплюють позиції на Харківському напрямку.

"Хоча цей новий підхід збільшив тиск на фронті, ефективна українська оборона і брак російської підготовки зменшують здатність росії використовувати будь-які тактичні успіхи для отримання більш широких оперативних переваг", - повідомили аналітики.

Крім того, у звіті підкреслюється, що рівень втрат російських військ у серпні може сягати в середньому понад 1000 осіб на день.

Це пов'язано з тим, що Росія продовжує наступальні операції на широкому фронті від Харкова на півночі до села Роботине у Запорізькій області на півдні України.

Нагадаємо, що у Deepstate розповіли про ситуацію на фронті.