Окупанти просунулися біля Кремінної, – ISW

Окупанти просунулися біля Кремінної, – ISW

Російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Кремінної під час продовження наступальних операцій уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Геолокаційні кадри, опубліковані 1 серпня, показують, що російські війська нещодавно просунулися далі в межах південної Макіївки (на північний захід від Кремінної)”, – сказано у документі.

Аналітики також повідомили, що російські війська продовжували наступальні дії на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки; на північний захід від Сватового біля Колісинківки, Новоосинового, Глушківки, Андріївки, Берестового, Стельмахівки; на північний захід від Кремінної поблизу Макіївки; і на захід від Кремінної біля Тернів і Торського 2 і 3 серпня.

Також повідомляється, що поблизу Невського (на північний захід від Кремінної) діють підрозділи російської 144-ї мотострілецької дивізії (20-а загальновійськова армія) Московського військового округу (МВО).

Нагадаємо, 27 липня російські війська продовжували наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але лінія фронту не змінювалася.