Зеленський та Сирський привітали Повітряні сили з професійним святом

Зеленський та Сирський привітали Повітряні сили з професійним святом

Президент України Володимир Зеленський та головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський звернулися до військовослужбовців та привітали їх з Днем Повітряних Сил ЗСУ.

Про це йдеться в їхніх соціальних мережах.

"Україна завжди буде вдячною всім, хто щодня віддано служить нашій державі та захищає життя наших людей від російського терору", - наголосив президент.

Водночас Зеленський повідомив, що 4 серпня українці особливо дякують всім захисникам неба – українським воїнам Повітряних сил Збройних Сил України – за кожну збиту російську ціль, за ефективність та влучність.

"Від перших днів цієї війни Україна протистоїть російським ударам з повітря. І наші воїни вже знищили тисячі російських ракет та дронів, сотні російських бойових літаків та гелікоптерів. Це значні результати. І ми робимо все, щоб українські Повітряні сили змогли ще більше. Точно зможуть!", - запевнив глава української держави.


Олександр Сирський же розповів, що на початку повномасштабного вторгнення російські окупанти були впевнені, що першими ракетними ударами вони повністю знищили українські повітряні сили, але захисники українського неба дали загарбникам могутній бій.

"Воїни протиповітряної оборони з першого дня повномасштабної збройної агресії ефективно відбивали ракетні атаки. Своїми самовідданими професійними діями зірвали плани агресора", - заявив головнокомандувач ЗС України.

Він підкреслив, що військовослужбовці Повітряних сил стали справжніми народними героями, тому не дарма нещодавно один з центральних проспектів Києва був перейменовано на честь Повітряних сил.

Сирський подякував ветеранам Повітряних сил, які у перші години повномасштабної збройної агресії повернулися до лав Збройних Сил України та стали на захист українського неба.

"Схиляю голову у скорботі за кожним українським захисником і захисницею, які назавжди залишилися в українському небі... Вічна пам’ять і вічна слава Героям українського неба!", - написав головнокомандувач Збройних сил.

Зокрема він відзначив кожного воїна і працівника Повітряних Сил за хоробрість, стійкість, жертовність в ім’я українського народу і за щоденну невтомну боротьбу й працю, яка наближає
Українську Перемогу.

"Особлива моя подяка тим, хто невтомно, щоденно готує для російських окупантів нові сюрпризи - утилізовуючи російські літаки та ракети", - підсумував Сирський.