15 років отримав зрадник, який брав участь у «м’ясних штурмах» на Луганщині

15 років отримав зрадник, який брав участь у «м’ясних штурмах» на Луганщині

Завдяки доказовій базі СБУ, максимальний термін позбавлення волі з конфіскацією майна отримав зрадник, який воював проти Сил оборони на сході України та брав участь у «м’ясних штурмах» українських позицій на Луганщині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Слідчі СБУ довели, що 44-річний громадянин України, який мешкав у рф, у квітні 2024 року добровільно підписав контракт з російським міноборони. Його призначили командиром відділення у 12-му танковому полку окупаційної армії (Наро-Фомінськ).

У тимчасово окупованій Луганській області він пройшов військовий вишкіл і брав участь у бойових діях проти України.

У травні цього року бойовик отримав від командування наказ «будь-якою ціною» закріпитися на бойових позиціях у лісовому масиві на Сватівщині. Під час штурмових дій його підрозділ повністю знищили українські захисники. Фігурант, який виявився єдиним вцілілим, потрапив у полон.

Суд визнав його винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільна участь у збройних формуваннях держави-агресора).

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, Служба безпеки зібрала доказову базу на «головного редактора інтернет-газети «наш Донбас»» у тимчасово захопленому Луганську В’ячеслава Яковенка. Зловмисник позиціонує себе як «воєнкор» кремлівських медіа та публічно виправдовує війну рф проти України.