The Times розповів, як Буданов планував знищити "вагнерівців" у Малі ще минулого року

The Times розповів, як Буданов планував знищити "вагнерівців" у Малі ще минулого року

Голова ГУР Кирило Буданов планував напад на ПВК "Вагнер" у Малі з минулого року в рамках спроб переслідувати "вагнерівців" під час їхніх закордонних місій.

Про це повідомляє The Times з посиланням на оприлюднені документи Агентства нацбезпеки США.

Воєначальники Малі, які захопили владу в результаті державного перевороту 2020 року, залучили "Вагнер" для боротьби з паралельними загрозами безпеці: етнічними туарегами, які прагнуть створити незалежну державу на півночі, і повстанцями, які ведуть джихадистські сили, пов’язані з Аль-Каїдою та бойовим угрупованням "Ісламська держава".

"Раптове припинення відносин Малі з Києвом буде вітатися в Москві, оскільки вона намагається сформувати нові прихильності в Африці, щоб компенсувати свою дипломатичну ізоляцію після вторгнення в Україну та створити стратегічну базу для тривалого конфлікту із західними державами", - зазначається у статті.

Нагадаємо, 5 серпня військовий уряд Малі оголосив, що припиняє дипломатичні відносини з Україною через заяву речника ГУР Андрія Юсова, що українська сторона надала інформацію про "Вагнер" повстанцям-туарегам.