“Ворогу наплювати на права людини”: Лисогор про те, як росіяни ускладнюють виїзд з окупації

“Ворогу наплювати на права людини”: Лисогор про те, як росіяни ускладнюють виїзд з окупації

російська сторона всіляко протидіє виїзду цивільних осіб з окупованих територій. Найбільші проблеми виникають при виїзді дітей і чоловіків.

Про це в ефірі “Першого” розповів очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

”Виїзд (з окупованої території - ред.) у будь-якому випадку - це дуже великі складнощі, тому що російська сторона всіляко протидіє тому, щоб виїжджали цивільні. По десять разів перевіряють. Багато людей бояться виїжджати, тому що бояться потрапити на якісь перевірки більш ґрунтовні, де можуть причепитися будь до чого. Ворогу абсолютно наплювати на всі права людини, які є. І він буде використовувати ті засоби допитів та перевірок, які йому потрібні”, - наголосив Лисогор.

Він нагадав, що через активні мобілізаційні заходи, які проводять в окупації, чоловікам важко виїхати навіть з території окупованої Луганщини чи Донеччини.

“Пропуск на кордоні - також дуже важко. Особливо, якщо людина не поміняла паспорт на російський”, - зауважив керівник ЛОВА.

При виїзді з дітьми, за його словами, окупанти також проводять дуже ретельні перевірки.

“Постійно, якщо виїжджають у сусідні країни з росією, через які можна виїхати в Європу, дуже ретельні перевірки, у тому числі й телефонів. Всіх листувань, сайтів, з ким спілкуються. У тому числі й такі мінідопити: для чого, куди, на відпочинок чи до родичів”, - розповів Лисогор.

Нагадаємо, днями вдалося евакуювати з окупованої Луганщини ще двох людей.