Оголосили вирок колаборантці з Фонду соцстрахування на Луганщині

Оголосили вирок колаборантці з Фонду соцстрахування на Луганщині

За матеріалами СБУ до 8 років тюрми заочно засудили ексначальницю відділення Фонду соцстрахування України на Луганщині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Фігурантка - колишня в.о. начальника Станично-Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування України у Луганській області.

За даними досудового розслідування, чиновниця залишилася на тимчасово окупованій території й навесні 2022 року добровільно очолила “Станично-Луганську філію територіального міжрайонного відділення фонду соціального страхування лнр”.

Як зазначили у Службі безпеки, на цій посаді колаборантка організовувала роботу філії у взаємодії з окупаційною владою самопроголошеної “лнр”, проводила семінари щодо застосування російського законодавства у роботі “фонду соціального страхування лнр”, давала інтерв’ю з цих питань пропагандистським ЗМІ.

Суд визнав експосадовицю винною за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України й засудив до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна. Крім того, її позбавили права впродовж 15 років обіймати посади в органах влади.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту затримання зловмисниці. Наразі вона перебуває у розшуку.

Розслідування проводив слідчий підрозділ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській області за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, підозру отримала власниця фірми з Луганщини, яка вивезла до рф пшениці на понад 5 мільйонів рублів.