На Одещині прикордонники зупинили КАМАЗ, кузов якого до верху забитий чоловіками (ФОТО)

На Одещині прикордонники зупинили КАМАЗ, кузов якого до верху забитий чоловіками (ФОТО)

На Одещині прикордонники спільно з правоохоронцями затримали велику групу чоловіків, які намагалися перетнути кордон, перебуваючи у кузові КАМАЗу.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Вантажівку відслідкували за допомогою безпілотника та на околиці села Чорна Подільського району зупинили.

"Вантажний автомобіль марки "КАМАЗ", попри відсутність будь-яких умов для перевезення людей, "під верх" був "забитий" чоловіками", - зазначається у повідомленні.

Таким чином організатори намагалися незаконно доставити до Молдови через придністровський сегмент 48 чоловіків призовного віку.

Оперативники ДПСУ встановили, що вартість такої "комфортабельної поїздки" складала 150 тис. гривень з кожного "клієнта". Вказану суму останні мали сплатити організатору – адміну одного з телеграм-каналів, в разі їх успішного переправлення.

"Аби дістатися кордону, чоловіків на визначених місцях зупинки забирав водій вантажівки", - зазначається у повідомленні.

Всіх пасажирів затримали, а вантажівку вилучили. Наразі слідчі дії тривають.

За спробу незаконного перетинання кордону щодо всіх чоловіків складені протоколи про адмінправопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП. Справи скеровані до суду. Окрім цього, вони притягнуті до адмінвідповідальності за ст. 202 КУпАП за порушення прикордонного режиму.