Україна запросила у США дозвіл на використання ATACMS в Курській області, - WP

Україна запросила у США дозвіл на використання ATACMS в Курській області, - WP

Українські офіційні особи звернулися до Вашингтона з проханням дозволити їм використовувати ракети далекого радіусу дії США ATACMS, щоб уразити аеродроми.

Про це повідомив The Washington Post радник президента Володимира Зеленського, який побажав зберегти анонімність.

"Рішення, яке, якщо буде схвалено, може дозволити Києву деякий час утримувати частину Курська", - зазначає видання

"Це дасть їм необхідні важелі для переговорів з росією — ось у чому справа", — сказав радник Зеленського.

Дальнобійні ракети ATACMS планується застосовувати по військових аеродромах, де базуються літаки армії РФ, які бомбардують позиції ЗСУ.

У Пентагоні вважають вторгнення ЗСУ до Курської області легітимним. "Україна робить те, що потрібно для відвойовування своєї суверенної території та досягнення успіху на полі бою", - заявила заступник прес-секретаря відомства Сабріна Сінгх, додала, що США, як і раніше, не підтримують удари американською зброєю вглиб Росії.

На відео з Курської області, опублікованому російськими Telegram-каналами, потрапили, як мінімум, один наданий США Stryker і німецька бойова машина Marder. The Washington Post не змогла з'ясувати, коли було знято ці кадри.

Нагадаємо, раніше США дали Києву дозвіл використовувати американську військову техніку для ударів по цілях на території росії не далі ніж на 100 кілометрів від кордонів України.