Сили оборони України завдали удару по аеродрому "Ліпецьк": там все горить і детонує

Сили оборони України завдали удару по аеродрому "Ліпецьк": там все горить і детонує

Вночі, 9 серпня, Сили оборони України завдали удару по аеродрому "Ліпецьк" у Ліпецькій області росії.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що під час атаки уражені склади з керованими авіаційними бомбами та ще низка інших об’єктів в районі летовища.

"Зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація. Відомо, що на аеродромі "Ліпецьк" базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил рф. Результати ураження уточнюються", - йдеться у повідомленні.

Влада Липецької області та росЗМІ повідомляють не тільки про ураження військового аеродрому біля Липецька, а й також енергетичного об’єкту. Пошкодження останнього призвело до знеструмлень у місті. Через атаку в Липецьку зупинили громадський транспорт.

У Липецькому муніципальному окрузі оголосили надзвичайну ситуацію, евакуюють мешканців населених пунктів, прилеглих до аеродрому.

"Для забезпечення безпеки мешканців прийнято рішення провести евакуацію населених пунктів: Копцеви хутори, Федорівка, Яківлівка, Тинківка. Готуються пункти тимчасового розміщення та транспорт. Мешканцям зазначених населених пунктів необхідно дотримуватися вказівок представників екстрених служб”, – написав губернатор Ігор Артамонов.

До зони евакуації потрапляють 416 домоволодінь неподалік військового аеродрому.