Проблеми з ліцензіями та поновленням студентів у ЛДМУ: Верещук підтримала переміщений виш

Проблеми з ліцензіями та поновленням студентів у ЛДМУ: Верещук підтримала переміщений виш

Віцепрем’єрка Ірина Верещук долучилася до розв'язання проблем Луганського державного медичного університету (ЛДМУ). Зокрема - щодо отримання вишем ліцензій.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Зазначається, що Ірина Верещук провела окрему нараду на цю тему. Йшлося про отримання ДЗ “ЛДМУ” ліцензій за спеціальностями “Медична психологія”, “Терапія та реабілітація”, “Публічне управління та адміністрування в галузі охорони здоров’я”, “Стоматологія” (розширення ліцензованого обсягу), “Фармація, промислова фармація”.

На заході ректор університету Сергій Смірнов повідомив, що відповідні ліцензійні справи з травня декілька разів подавали на розгляд Міністерства освіти та науки, однак міністерство повертало їх на доопрацювання з новими вимогами. Дотепер питання не вирішили.

Також повідомляється, що на нараді розглянули ситуацію із блокуванням ДП “Інфоресурс” та МОН можливості поновлення до університету студентів медичних та фармацевтичних спеціальностей, яких відрахували понад рік тому.

“Університет постійно працює над залученням студентів, у тому числі іноземців, які вимушено перервали навчання через повномасштабне вторгнення рф у 2022 році. Проте, наявні перешкоди унеможливлюють подальше навчання цих здобувачів вищої освіти”, - пояснив ситуацію Сергій Смірнов.

Як розповіли у ЛОВА, заслухавши аргументи обох сторін, Ірина Верещук звернулась до представників міністерства освіти з проханням підтримати релокований освітній заклад та допомогти оформити документи й отримати ліцензії. Усі питання вона доручила вирішити до вересня.

Нагадаємо, Луганський державний медичний університет переїхав до Рівного після повномасштабного вторгнення росії в Україну.