На Прикарпатті “правоохоронців”-зрадників з Луганщини судитимуть за кількома статтями 

На Прикарпатті “правоохоронців”-зрадників з Луганщини судитимуть за кількома статтями 

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх поліцейських із Луганщини.

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна прокуратура.

Фыгурантам інкримінували державну зраду, колабораційну діяльність, участь у терористичній організації та у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Розслідування встановило, що працівники поліції перейшли на бік ворога в умовах збройного конфлікту. Вони працювали у Краснолуцькому міському відділі ГУ МВС України у Луганській області, а після окупації перейшли на службу до незаконних правоохоронних органів.

“Зрадивши українському народові, обвинувачені виконують незаконні вказівки представників окупаційної влади рф. Так звані правоохоронці здійснюють "кримінальне переслідування" місцевих мешканців задля встановлення відомостей військового характеру щодо підрозділів українських військових та їх ідентифікації у зоні бойових зіткнень. Проводять обшуки та фільтраційні заходи із проукраїнським населенням та родичами військовослужбовців ЗСУ, які мешкають на окупованій території”, - йдеться у повідомленні.

Спеціальне досудове розслідування вели слідчі ТУ ДБР, розташованого у Львові.

Нагадаємо, за матеріалами СБУ судитимуть уродженця Білорусі, який обіймає посаду “військового комісара міста Алчевська та Перевальського району лнр”.