В окупованому Сєвєродонецьку радяться, як фарбувати одні будинки, поки інші стоять розбиті

В окупованому Сєвєродонецьку радяться, як фарбувати одні будинки, поки інші стоять розбиті

Спеціальна робоча група знадобилась окупаційній владі, щоб визначити, у які кольори фарбувати будівлі у понівеченому росіянами Сєвєродонецьку.

Як розповів самопроголошений голова міста Микола Моргунов, колірну гаму для будинків визначали колегіально. Для цього нібито залучили архітекторів, дизайнерів та художників.

Кольорові фасади він назвав “одним із найпримітніших об'єктів благоустрою”.

У коментарях до цієї публікації на окупаційних ресурсах чимало обурених людей. Користувачі звертають увагу, що у той час, коли інші будинки фарбують, їхнє житло все ще стоїть розбите, аварійне, без дахів. А ремонт запланований аж на 2026 рік.

Це вже не перший випадок, коли місцеві жаліються, що у Сєвєродонецьку будинки не потрапили у графік ремонту навіть на наступний рік. Проте, хизуючись показним “благоустроєм”, Моргунов не згадав про цей факт. Та взагалі не озвучив жодних термінів відбудови житлового фонду у місті.

Нагадаємо, що за понад два роки окупанти так і не почали відновлювальних робіт на шосе Будівельників. Гнітюче враження справляють і вулиці старої частини міста. З нещодавно опублікованих у мережі кадрів видно, що загарбники не беруться за відновлення зруйнованих та сильно пошкоджених будівель.

За оцінкою начальника Сєвєродонецької МВА Олександра Стрюка, росіяни зруйнували 60 % житлового фонду та 90 % інфраструктури міста. Наразі, наголосив він, окупанти показово відновлюють будівлі, що найменше постраждали.