В Івано-Франківську перепоховали загиблого луганського прикордонника

В Івано-Франківську перепоховали загиблого луганського прикордонника

В Івано-Франківську перепоховали полеглого прикордонника з Луганщини Артема Гуртового. Саме там нині мешкає його родина та батьки.

Про це повідомляє 3 прикордонний загін імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

«Івано-Франківськ — місто, яке він так і не встиг відвідати, але планував і хотів. Івано-Франківськ — місто, яке стало для нас «другим домом», поки рідне тимчасово окуповане», — каже його дружина Дарія.

Головний сержант Артем Гуртовий з 2019 року проходив службу у лавах Луганського прикордонного загону. Чоловік родом з Попівки, що на Луганщині. Навчався в Луганському національному університеті ім. Т. Шевченка у Старобільську. Там він познайомився зі своєю майбутньою дружиною й у 2021 році у родини народилися двоє донечок-двійняток — Мирослава та Емілія.

Артем Гуртовий загинув 10 травня 2022 року в результаті ворожого ракетно-бомбового удару по місцю дислокації підрозділу поблизу Тополівки Луганської області. У 2023 році Артема нагородили відзнакою міського голови «За честь і звитягу».

Нагадаємо, “Суспільне Івано-Франківськ” повідомляло, що з проханням про перепоховання до ритуальної служби звернулися батьки Артема, які переїхали в Івано-Франківськ з Луганської області.