Бойові дії ЗСУ в Курській області можуть змінити відносини України та країн заходу — Sunday Times

Бойові дії ЗСУ в Курській області можуть змінити відносини України та країн заходу — Sunday Times

Військова операція Збройних сил в Курській області росії підняла моральний дух української нації та змінює відносини Києва з західними країнами.

Про це пише видання Sunday Times.

Як зазначили журналісти, після кількох місяців наступу російської армії на Донбасі, операція ЗСУ в Курській області, ймовірно, може послабити частину тиску на українські бригади, що обороняються на сході України.

За даними видання, операція на Курщині триває, але цілі тримають у таємниці, зокрема в Офісі президента України ситуацію практично не коментують.

Водночас експерти вважають, наступ ЗСУ на Курську область також змінить стосунки Києва із західними союзниками, оскільки путін раніше неодноразово заявляв, що "напади на російську територію спровокують ядерна відповідь".

Вказується, що розміщення великих сил за межами країни загрожує ризиком, але якщо Київ змусити рф провести набагато більшу передислокацію своїх передових сил, то тоді "гра окупається".

Як повідомляє Sunday Times, відеоролики, що записані українськими бійцями, де було видно знищені колони російської техніки та російських солдатів, які здаються в полон, помітно підняли національний дух українців.

Нагадаємо, що місцева влада Курської області повідомила про евакуацію.