ЛОВА: дітей на окупованій Луганщині навчатимуть російські військові

ЛОВА: дітей на окупованій Луганщині навчатимуть російські військові

За завданням кремля виховною роботою з дітьми у самопроголошеній «лнр» займатимуться військові рф, школярів з Біловодська росіяни вчать стрибати з парашутом.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

«Самопроголошена «лнр» не є виключенням – виховною роботою з дітьми та молоддю там займатимуться учасники війни з росії. Ті, кому вдасться повернутися. Відповідну програму вже розробляють у кремлі», – сказано у повідомленні.

За інформацією ЛОВА, проєкт цієї програми має бути готовий до 1 вересня. Бо вже із 2025 року загарбники планують виділити за цим напрямом державні кошти на наступні шість років.

Передбачають і відкриття додаткових або розширення діяльності існуючих регіональних відділень центру розвитку військово-спортивної підготовки у кожному регіоні, зокрема і в окупованих.

Також повідомляється, що у військовому наметовому містечку у новосибірській області, куди запросили школярів з окупованої Луганщини, тривають профільні зміни «лідерів юнармії». Нещодавно для дівчат і хлопців з Біловодська представники армії рф проводили заняття по стрибках з парашутом.

«Це лише одна із частин курсу військової підготовки, яким агресор намагається охопити українську молодь», – підсумували у ЛОВА.

Нагадаємо, у самопроголошеній “лнр” окупанти посилюють пропаганду серед дітей та молоді, “готуючи їх до участі у війні”.