Експерт Defense Express пояснив мотиви російської провокації на ЗАЕС

Експерт Defense Express пояснив мотиви російської провокації на ЗАЕС

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець певний, що в росії наразі акцентувати на тому, що просування українських військ загрожує Курській АЕС.

Про це він розповів в етері Еспресо.

Експерт нагадав, що 11 серпня, з'явилася інформація, що на Запорізькій АЕС пішов чорний дим.

"Потім з'ясувалося, що ці події відбувалися десь за кілометр від атомних блоків, а саме на градирні, яка є установкою для охолодження води. Ці градирні ворог використовує для зберігання техніки, боєприпасів та іншого, тобто для прикриття своїх військових можливостей. Дійсно там були вибухи, повідомлялося, що пішов чорний дим, після чого і МАГАТЕ захвилювалося, кажучи, що це створює потенційні ризики безпеки", - розповів Сергій Згурець.

За його словами, росіяни вчиняють такі дії саме зараз, щоб звинуватити українську сторону в обстрілах, проте це не відповідає дійсності.

"З іншого боку, у мене таке враження, що росіяни зараз спеціально починають мусувати тему атомних станцій в контексті, умовно кажучи, наших дій у Курській області, аби якимось чином потім змістити акценти на те, що просування українських військ загрожує Курській АЕС", - додав Згурець.

Він зазначив, що станом на зараз гра не зрозуміла, але тема атомних станцій наразі виходить на перший план.

"Побачимо, які аргументи чи історію росіяни придумають далі", - підсумував директор Defense Express.

Нагадаємо, що в росії озвучили власну версію розвитку подій на ЗАЕС.