Президента просять присвоїти звання Героя України військовому з Рубіжного

Президента просять присвоїти звання Героя України військовому з Рубіжного

Дружина загиблого військового з Рубіжного, першого заступника командира стрілецького батальйону-начальника штабу, майора Дениса Михайлова (позивний "Мишаня") створила петицію про надання йому звання Героя України.

Відповідний документ опублікували на сайті петицій.

Денис Михайлов народився у Рубіжному 4 лютого 1986 року.

За даними петиції, до лав Національної гвардії України чоловік доєднався у 2008 році. З 2014 року безпосередньо брав участь в антитерористичній операції у Луганській та Донецькій областях. З початком повномасштабного вторгнення Денис Михайлов продовжував захищати Україну.

“Він відповідав за організацію і підтримання управління підрозділами батальйону, за бойову та мобілізаційну готовність, успішне виконання батальйоном бойових завдань, морально-психологічний стан особового складу безпосередньо підпорядкованих йому підрозділів, за стан обліку особового складу, озброєння, боєприпасів, бойової та іншої техніки. Забезпечував своєчасне і правильне доведення наказів командира батальйону до особового складу, перевіряв їх виконання”, – йдеться у тексті.

Також дружина військового повідомила, що Денис Михайлов не займався суто штабною роботою. Він брав участь в евакуації мирних жителів із "сірої зони". Часто виїжджав на бойові позиції, розвозив гуманітарну допомогу місцевим жителям, які знаходились в бомбосховищах.

Загинув Денис Михайлов 26 травня 2022 року у Синецькому Сєвєродонецького району при проведенні чергової зміни особового складу.

За роки служби отримував нагороди "За участь в антитерористичній операції", медаль "10 років сумлінної служби". Наказом командувача НГУ його нагородили годинником "TIME-R", указом Президента України чоловік отримав орден "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Наразі петиція набрала майже 5 тисяч підписів з 25 необхідних. До кінця збору залишилося 86 днів.

Нагадаємо, петиція про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) кремінянину Сергію Чорнобаю набрала необхідну кількість підписів. Тепер її має розглянути президент.