Дрони атакували три російські військові аеродроми, у тому числі і "Саваслейку" з МіГ-31К

Дрони атакували три російські військові аеродроми, у тому числі і "Саваслейку" з МіГ-31К

Дрони атакували військові аеродроми у Воронежі і Борисоглібську Воронезької області, а також авіабазу "Саваслейка" у Нижегородській області, звідки злітає винищувач МіГ-31К, який запускає по Україні ракети "Кинджал".

Про це повідомляє російське видання "ASTRA".

У Воронежі місцеві мешканці повідомляють про пожежу біля аеродрому "Балтімор" після атаки дронів.

У пабліках Борисоглібська повідомляють про перекриття руху до одного із сіл біля міста. Місцеві жителі стверджують, що після атаки БПЛА горить військовий аеродром.

Надвечір безпілотники помітили над населеними пунктами Велетьма та Саваслейка Нижегородській області.

Поруч з ними біля міста Кулебакі знаходиться військова авіабаза "Саваслейка". Згідно з відкритими даними, на ній дислокована філія 4-го Державного центру підготовки авіаційного персоналу та військових випробувань МО рф.

Місцеві пабліки повідомляють про 10 "прильотів" по військовій авіабазі "Саваслейка", стверджується, що проїзд у Кулебаки перекрили. Підтверджень цієї інформації з інших джерел поки що немає. Губернатор повідомив, що працює ППО.

За даними Повітряних сил України, на авіабазі "Саваслейка" базуються носії ракет "Кинжал", якими рф бомбардує Україну, - літаки МіГ-31К. 

Міноборони рф повідомило про збиття  37 БпЛА над Воронезькою областю і 11 – над Нижньогородською, про наслідки атак не повідомлялося.