Парламентська ТСК хоче реформувати діяльність Рад ВПО: деталі ініціативи

Парламентська ТСК хоче реформувати діяльність Рад ВПО: деталі ініціативи

Парламентська ТСК з питань захисту прав ВПО пропонує визначити правові засади діяльності, повноваження та обов’язки Рад ВПО й внести зміни у профільний закон, а також звернулась до прем’єр-міністра щодо допомоги у координації усіх Рад ВПО.

Про це повідомляє голова ТСК, нардеп Павло Фролов.

Рішення прийняли на виїзному засіданні Тимчасової спеціальної комісії в Одесі.

“Військові адміністрації та органи місцевої влади повинні враховувати рекомендації утворених при цих органах Рад ВПО, фінансувати та надавати матеріально-технічне забезпечення для проведення засідань таких Рад”, - пояснив ініціативу Фролов.

Крім того, за пропозицією ТСК, Ради ВПО зможуть обмінюватися досвідом та надавати допомогу один одному, а переселенцям потрібно надати доступ до інформації про діяльність усіх таких Рад. Зокрема - про склад, прийняті рішення, графіки засідань, звіти про роботу.

Для цього ТСК запропонувала прем'єр-міністру створити загальнонаціональну інтерактивну мапу з даними про Ради ВПО та вести адміністрування такої мапи.

Наразі, за інформацією Фролова, у регіонах України діють понад тисячу Рад ВПО.

Нагадаємо, що Ради ВПО не наділені функціями влади, а є консультативно-дорадчим органом при обласних, районних адміністраціях чи територіальних громадах. "Сєвєродонецьк онлайн" розповідав про діяльність Ради ВПО при Луганській ОДА.

Також повідомлялося, хто увійшов до складу Ради ВПО при Сєвєродонецькій МВА.