П’ятеро луганських “єдиноросів” отримали підозру у колабораціонізмі

П’ятеро луганських “єдиноросів” отримали підозру у колабораціонізмі

Підозру у колабораціонізмі отримали від СБУ п’ятеро ворожих поплічників, які увійшли до складу самопроголошеної “народної ради лнр” через фейкові “вибори”, влаштовані агресором на Луганщині у вересні 2023 року.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк. 

За даними спецслужби, усі підозрювані почали співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією після 2014 року.

У СБУ зазначили, що троє з них – Дмитро Хорошилов, Павло Пілавов та Володимир Поляков –  “мають значний колабораційний досвід”. Вони входили до “парламенту” псевдореспубліки минулого скликання та причетні до прийняття у вересні 2022 року “закону” про “референдум” загарбників у захоплених районах Луганщини.

Двоє інших – ректор окупаційного “УВО «Донбаський державний технічний інститут” Дмитро Вишневський та поп-рок виконавець Максим Дерський – ведуть політичну діяльність вже у нинішньому складі “народної ради”.

“Зловмисники імітують “народовладдя”, представляючи в незаконному органі влади кремлівську партію “єдіная россія”. Перебуваючи на посадах, вони сприяють посиленню окупаційного режиму та підтримують війська агресора, які воюють проти української армії на сході України. Крім прийняття юридично нікчемних “нормативних актів”, фігуранти беруть участь у сюжетах російських пропагандистів та ведуть агітацію на користь агресора у “виборчих округах”, - йдеться у повідомленні.

Фігуранти відповідатимуть перед законом за колабораціонізм за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років тюрми та конфіскація майна.

Слідчі заходи проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, викрили ще п’ятьох луганчан, які брали участь у "виборах путіна".