Переселенців з Луганщини закликають вакцинуватися через зростання захворюваності на коронавірус

Переселенців з Луганщини закликають вакцинуватися через зростання захворюваності на коронавірус

Наразі в країні зростає захворюваність на коронавірусну інфекцію. Через це Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб закликає луганчан вакцинуватися.

Про це йдеться на сторінці центру у Facebook.

За статистичними даними протягом липня в Україні 11 389 людей захворіли на COVID-19, 2 672 з них пройшли стаціонарне лікування у медзакладі.

У центрі зазначають, що єдиним дієвим та безпечним способом набути імунітет залишається вакцинація. Особливо її рекомендують для груп ризику.

Вакцинуватися можна через запис у свого сімейного лікаря або в пункті щеплень при медзакладах. Щеплення проти COVID-19 залишаються безоплатними.

Наразі в Україні доступно понад 500 тисяч доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer) для дорослих та понад 50 тисяч доз для дітей, вона є в усіх областях.

Кому рекомендоване щеплення проти COVID-19 у 2024 році

За інформацією центру, наразі схеми вакцинації для населення спростили: для більшості людей достатньо зробити одне щеплення проти СОVID-19. Для людей, які входять до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, передбачили введення більшої кількості доз — тобто ревакцинація через 6-12 місяців.

Також для лікарів та пацієнтів змінюється визначення етапів вакцинації. Одне щеплення (або два щеплення для окремих груп) — це первинна вакцинація. Всі наступні щеплення — ревакцинація проти COVID-19.

Потребу у ревакцинації визначає лікар.

Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна знайти за посиланням або запитати в операторів контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, внутрішньо переміщені особи можуть отримати медичну допомогу через Програму медичних гарантій, яка покриває потреби осіб незалежно від місця проживання та реєстрації.