У ЛОВА розповіли про стан забезпечення житлом ветеранів

У ЛОВА розповіли про стан забезпечення житлом ветеранів

Коштом субвенції з держбюджету у 2023-24 роках придбали житло 380 ветеранів з Луганщини.

Про це йшлося на засіданні підкомітету Верховної Ради України з питань соціального захисту прав ветеранів, повідомляє Луганська ОВА.

Як розповіли у ЛОВА, з держбюджету торік на забезпечення пільговим житлом ветеранів спрямували 3 млрд грн, у поточному році – 2,3 млрд грн. Найбільшу компенсацію на придбання нерухомості призначили саме для Луганської та Донецької областей із розрахунку на 700-800 отримувачів.

“Проте, тільки у нашій області обліковується 9,6 тис. ветеранів. Коштом субвенції з держбюджету у 2023-24 рр. придбали житло 380 осіб. На виділення відповідної субвенції очікують ще 520 осіб”, - йдеться у повідомленні.

Також у ЛОВА додали, що громади за місцевими програмами передбачили 90,5 млн грн на надання ветеранам соціальних, медичних, освітніх послуг та грошової допомоги. З початку року з місцевих бюджетів виділили понад 37 млн грн захисникам Луганщини та членам родин загиблих оборонців.

Нагадаємо, фахівці Міністерства у справах ветеранів України розробили інфографіку порядку компенсації на придбання житла для ветеранів війни, членів родин загиблих захисників і захисниць.