У Курській області здалися у полон українцям 102 російських військових (ФОТО)

У Курській області здалися у полон українцям 102 російських військових (ФОТО)

Спецпризначенці ЦСО "А" СБУ у Курській області взяли в полон 102 солдата 488-го гвардійського мотострілецького полку ЗС рф та підрозділу "Ахмат". Це наймасовіше взяття ворога в полон, яке вдалося провести за один раз.

Про це повідомляє низка українських ЗМІ, зокрема "УП", "Радіо Свобода", Київ 24 з посиланням на свої джерела в СБУ, публікуючи фото.

За повідомленням, це сталося 14 серпня.

"Це наслідок спецоперації, яку провели воїни ЦСО "А" СБУ. Вони захопили і зачистили розгалужений, бетонований і якісно укріплений зі всіх сторін ротний опорний пункт – з підземними комунікаціями і приміщеннями для проживання особового складу, столовою, зброярнею і навіть банею. Противник не збирався здаватися в полон, провізії і боєприпасів було більш ніж достатньо», – йдеться в повідомленні джерела.

Telegram-канал проєкту Координаційного штабу з поводження із військовополоненими "Хочу жити", створеного за підтримки Міноборони і ГУР України, який заохочує військовослужбовців російської армії здаватися у полон, повідомив, що 14 серпня рота російських солдатів здалася в полон у Курській області.

"14 серпня понад сто залишених командирами росіян ухвалили правильне рішення і здалися в полон", – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що чисельність роти - 80-200 військовослужбовців, залежно від країни, роду військ та функціонального призначення.

Нагадаємо, 14 серпня головком Олександр Сирський повідомляв, що від початку доби Сили оборони України взяли у полон понад 100 полонених російських військових.