Операція України у Курській області є частиною більш широкого стратегічного плану, - Bloomberg

Операція України у Курській області є частиною більш широкого стратегічного плану, - Bloomberg

Україна зважувала транскордонну атаку протягом деякого часу перед раптовим вторгненням у західну Курську область росії. І ці операція є частиною більш широкого стратегічного плану.

Про це пише Bloomberg з посиланням на західні джерела.

Видання зазначає, що у той час, як адміністрація президента США Джо Байдена та Європейський Союз "благословили першу військову присутність на російській землі з часів Другої світової війни", союзники по НАТО поки що не висловлюються.

За словами співробітника західної розвідки, який відмовився назвати свою особу, керівництво в Києві не надавало конкретну інформацію про операції на Курську, поки вона не йшла повним ходом.

Союзники по НАТО не мають застережень щодо вторгнення, хоча вважають малоймовірним, що українські сили зможуть утримати територію росії — навіть якщо Москві знадобляться тижні, щоб змусити їх залишити Курськ, сказав чиновник.

За словами офіційного представника НАТО, ознайомленого з брифінгами щодо дії під Курськом, ця операція є принаймні важливою для того, щоб показати, що Київ може кинути виклик Кремлю.

"І все ж, хоча напад на Курську область зненацька застав Москву та західних партнерів, планування такого вторгнення означає, що цей крок є частиною більш широкого стратегічного плану", - пише видання.

Нагадаємо, 14 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському, що ЗСУ станом на 12 серпня контролюють близько 1000 км² території РФ.