росія перекинула кілька тисяч військових з окупованої України на Курщину, - CNN

росія перекинула кілька тисяч військових з окупованої України для протидії наступу на Курщині, - CNN

росія перекинула кілька тисяч військових з окупованої території всередині України, щоб протистояти успішному українському наступу в Курській області.

Про це пише CNN з посиланням на офіційних осіб США.

Видання зазначає, що ця подія привернула увагу Америки, і офіційні особи США зараз працюють над тим, щоб точно визначити, скільки військ перекидає росія.

"Але джерела повідомили, що численні підрозділи розміром з бригади, які складаються щонайменше з 1000 військовослужбовців, перекинули до Курської області, звідки Україна розпочала військові дії", - йдетьс у статті.

"Для нас очевидно, що путін і російські військові перенаправляють деякі ресурси, деякі підрозділи в Курську область, щоб нібито протидіяти діям українців", — заявив CNN у четвер речник Ради національної безпеки Джон Кірбі.

Переміщення російських військ з України "не означає, що пан путін відмовився від військових операцій у північно-східній частині України або навіть на півдні, у напрямку до таких місць, як Запоріжжя", – сказав Кірбі. - "На цьому фронті все ще йдуть активні бої".

CNN пише, що ці рухи підняли ймовірність того, що операція України може мати більш значний стратегічний вплив на полі бою, залежно від того, як довго Україна зможе утримувати територію росії.

"Українська операція вразила американських чиновників, особливо те, як українські військові змогли зберегти її деталі в такій таємниці — вторгнення навіть застало зненацька офіційних осіб США", кажуть чиновники.