Росіяни вже у 5 км від Мирнограда і у 10,5 км від Покровська: там досі залишається багато дітей

Росіяни вже у 10,5 км від Покровська, місцевих закликають евакуюватися поки не пізно

Російська армія наблизилася майже впритул до міста Покровськ на Донеччині, відстань від фронту усього 10,5 км. Жителів міста і громади закликають евакуюватися.

Про це заявив голова Покровської районної державної адміністрації Володимир Замотаєв, повідомляє Громадське радіо.

"Безпекова ситуація у Покровському районі залишається дуже складною. Тривають активні бойові дії, які супроводжуються постійними обстрілами громад. Нажаль лінія фронту динамічно відсувається до великих населених пунктів. За ніч ситуація не змінилася: 5 км до міста Мирноград і Селидово, до Покровська близько 10,5 км", - зазначив Замотаєв.

Він підкреслив, що Покровськ - це дуже велике місто у масштабах Донецької області. Через небезпеку місцевих мешканців закликають евакуюватися.

Замотаєв зазначає, що з початку повномасштабного вторгнення кількість поранених цивільних мешканців становить 2039 осіб, загинули — 681 особа. З них, загинуло 17 дітей, ще 102 — поранені.

У районі прийняли рішення про обовʼязкову примусову евакуацію дітей та їх батьків (чи осіб, які їх заміняють). Замотаєв каже, що насамперед це рішення стосується Курахівської, Новогродівської та деяких населених пунктів Селидівської громад, а також міста Мирноград.

"За період проведення примусової евакуації (два тижні) було вивезено 2684 дитини. Загалом, з 7 серпня, із зазначених громад було евакуйовано близько 15 тисяч осіб, з них — 2747 дітей", - сказав він.

За словами Замотаєва, станом на 15 серпня у Покровському районі ще лишаються 1672 дитини. Найбільша кількість лишається у Курахівській громаді — 418 дітей.

Він запевнив, що евакуйованих мешканців доставляють в безпечні місця, а далі вони відправляються на потяги до Дніпра. А кожні 7 днів з Дніпра організована евакуація потягом до Рівненської області, а вже з наступного місяця евакуація буде і до Волинської області. Мешканців приймають адміністрації та забезпечують житлом.