Керівники ТЦК у Бучі і Борисполі заробити $1 млн, допомагаючи ухилятися від мобілізації (ФОТО)

Керівники ТЦК у Бучі і Борисполі заробити $1 млн, допомагаючи ухилятися від мобілізації (ФОТО)

Начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК на Київщині, а також їхнього спільника викрили на схемі з ухилення від мобілізації – під час обшуків у них вилучили понад 1 млн доларів США.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, керівники Бориспільського та Бучанського ТЦК організували схему ухилення військовозобов’язаних від мобілізації. Вони забезпечували виготовлення підроблених медичних документів, які надалі слугували підставою для визнання військовозобов’язаних непридатними до військової служби та їх виключення з військового обліку.

На цей час відомо про понад 20 осіб, які у такий спосіб намагалися ухилитися від мобілізації за допомогою керівників ТЦК.

"Вартість таких послуг становила 37 тис. доларів США з одного "ухилянта", - повідомляє СБУ.

До своєї протиправної діяльності підозрювані намагалися залучити службових осіб Центральної військово-лікарської комісії Збройних Сил України для безперешкодного затвердження необхідних документів.

У приміщеннях ТЦК, а також за місцем проживання керівників ТЦК, їхнього спільника, "ухилянтів" та в автомобілях фігурантів провели 33 обшуки.

Під час обшуків у двох керівників районних ТЦК вилучили майже пів мільйона доларів США, ще понад 600 тис. доларів США у їхнього спільника, а також військово-облікові та медичні документи військовозобов’язаних.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у виді тримання під вартою без визначення розміру застави. 

Нагадаємо, працівники ДБР затримали сина начальника одного із відділень Вінницького об’єднаного міського ТЦК та СП, який обіцяв за гроші місцевому мешканцю зробити пакет документів для виїзду за кордон.