Лубінець не вірить у перспективу обміну полоненими з рф у форматі "всіх на всіх"

Лубінець сказав, що обміну полоненими з рф у форматі "всіх на всіх" не очікується

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що найближчим часом обміну військовополоненими у форматі "всіх на всіх" не очікується.

Про це він сказав Радіо Свобода.

За його словами, події у Курській області покращують ситуацію з поверненням українців з полону рф. Лубінець додав, що йому б хотілося, щоб з російською стороною домовилися про принципи обміну полоненими і повернення цивільних громадян, важко поранених військовополонених та тих, хто важко хворий, а також жінок. На його переконання, хто довше перебуває у полоні, той і повинен бути звільнений раніше.

"Є громадяни, яких росія утримує у полоні ще з 2014 року", - зазначив він.

Проте Лубінець публічно відмовився говорити, про що відбувається комунікація з рф у темі обміну полоненими.

"Постійно українська сторона виступає з ініціативою проведення великих обмінів, у тому числі неодноразово через посередників ми виступали з ініціативою проведення обмінів "всіх на всіх". Чи вірю я, що найближчим часом може відбутися обмін "всіх на всіх"? Ні, не вірю. Чи вірю я, що українська сторона робить все можливе, щоб великі обміни відбувалися? Так, цим займається велика команда Координаційного штабу, я особисто в щоденному режимі", – зазначив Лубінець.