Українська армія продовжує просування на Курщині – ISW

Українська армія продовжує просування на Курщині – ISW

Згідно з інформацією Інституту вивчення війни (ISW), українська армія продовжила власне просування в Курській області, зокрема й на південний схід від Суджі.

Про це йдеться в останньому звіті ISW.

Зазначено, що українські сили продовжили незначне просування на південний схід від Суджі 16 серпня на тлі продовження українських операцій у Курській області.

Як повідомили аналітики, російські військові блогери стверджують, що українські сили просунулися на схід від Мирного і на південь від Спального (обидва знаходяться на південний схід від Суджі), а геолокаційні знімки, які опубліковані 15 серпня, вказують на те, що ЗСУ нещодавно діяли в межах села Борки (теж знаходиться на південний схід від Суджі).

Крім того, за їхніми даними, бойові дії тривають у таких місцях:

  • на північ від Суджі біля Руського Поречного;
  • на схід від Суджі біля Агронома;
  • на південний схід від Суджі вздовж лінії Гир'ї-Комишне-Крупець-Спальне.

Водночас Міністерство оборони росії заявило, що російські війська відбили українську бронетанкову атаку в напрямку Гордіївки (на південь від Кореневого), українські атаки на захід від Анастасіївки та на південний схід від Каучука (обидва на північний схід від Кореневого і приблизно за 27 км від кордону).

Російські блогери також стверджували, що війська рф завдали ударів по українським військовим, що діють поблизу Отруби (на південний захід від Кореневого і вздовж кордону).

"Геолокаційні кадри, опубліковані 15 і 16 серпня, вказують на те, що українські війська продовжують діяти на всій заявленій межі українського просування в Курській області, в тому числі поблизу Суджі", - йдеться у тексті.

Нагадаємо, що у Deepstate пояснили, що зараз відбувається на фронті.