Полонених росіян годують тричі на день, лікують та дають можливість надсилати листи додому – WP

Полонених росіян годують тричі на день, лікують та дають можливість надсилати листи додому – WP

Журналісти Washington Post розповіли, що російські військовополонені не зазнають жорстокого поводження від українських військових, зокрема їм надають медичну допомогу та забезпечують триразове харчування.

Про це йдеться в матеріалі WP.

Зазначено, більшість полонених – це молоді призовники. Вони потрапили у полон минулого тижня, під час українського вторгнення на Курщині

Деякі з росіян повідомили журналістам, що їх не готували до бою. Крім того, вони не мали досвіду та відповідного озброєння.

Згідно з інформацією видання, полонених забезпечують медичною допомогою. До того ж їх тричі на день годують, а ще дозволяють приймати душ.

Журналісти відзначили, що деякі полонені навіть жартували з українськими охоронцями.

Водночас інші солдати зізналися, що були дуже налякані, коли вперше потрапили в полон.

Журналісти WP поспілкувалися з начальником в'язниці. Він сказав, що за останні 10 днів через установу пройшло понад 320 російських солдатів. Більшість з них – це дійсно молоді призовники. І лише близько 20% – це контрактники або мобілізовані солдати.

За даними Washington Post, українські військові захопили полонених під час наступу на початку серпня поточного року.

Росіяни розповіли, що їх кинули їхні командири, не надавши жодних інструкцій після атаки України. Зокрема вони намагалися сховатися в лісі, але все одно потрапили в полон.

Журналісти також дізналися, що полоненим дозволяють писати листи додому.

Нагадаємо, що Україна отримала поповнення обмінного фонду.