В ISW зробили прогноз, скільки ще росія зможе наступати на Донбасі

В ISW зробили прогноз, скільки ще росія зможе наступати на Донбасі

Армія росії не зможе нескінченно утримувати наступальну ініціативу на території східного фронту.

Про це заявляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За їхніми словами, наразі країна-агресорка володіє ініціативою на всьому полі бою. Це дозволяє рф визначати місце, час, інтенсивність та вимоги до ведення бойових дій.

"Російські сили не зможуть нескінченно утримувати ініціативу на всій території сходу України, а кульмінація російських наступальних операцій надасть українським силам можливості для подальшого протистояння цій ініціативі", - йдеться у звіті

Крім того, для підтримки поточного наступу російські війська докладали тривалих зусиль для створення стратегічних та оперативних резервів ще напередодні літа 2024 року. Проте ворог, ймовірно, втратив і залучив багато з цих резервів навесні та влітку.

Проте зазначено, що українська операція в Курській області й пріоритет росії щодо збереження темпу наступальних операцій у Донецькій області посилять навантаження на оперативні резерви рф. Так почнеться вплив на її здатність підтримувати послідовні наступальні операції на полі бою.

"Подальші російські передислокації в Курську область ще більше послаблять здатність росії підтримувати наступальні операції на північному сході та сході України, хоча російські війська, швидше за все, почнуть зменшувати наступальну активність на менш пріоритетних ділянках фронту, ніж робити це одночасно по всій лінії фронту", - повідомили аналітики ISW.

Нагадаємо, що у Deepstate заявили про окупацію населеного пункту.