У мешканців Покровська залишилося максимум два тижні на евакуацію – місцева влада

У мешканців Покровська залишилося максимум два тижні на евакуацію – місцева влада

У Покровську збільшилися темпи евакуації. Щодня з міста виїжджає 500-600 людей. Місцева влада вважає, що у громадян залишилося не більше двох тижнів, аби покинути населений пункт.

Про це в етері "Радіо Свобода" сказав начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

Він прогнозує, що вже цього тижня у місті запровадять примусову евакуацію дітей.

"В нас було 13 700 дітей до повномасштабної війни. Зараз в громаді залишається ще 4 788 дітей, тобто третина ще залишається… Я думаю, що ми дійдемо до того на цьому тижні, що в нас буде теж примусовий вивіз дітей", – заявив Сергій Добряк.

Він додав, що приблизно 60 відсотків містян виїжджають з Покровська власним транспортом.

"Вчора виїхало 490 людей. З них тільки 135 виїхали потягом. А решта виїхали своїм транспортом, з речами, з прицепом. Ми спокійно можемо як мінімум 1000 людей вивозити. На це є ресурс. Аби поїхали", - запевнив очільник Покровської МВА.

Зазначено, що з урахуванням пересування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

Тому місцева влада закликає людей виїхати вже, поки це можливо зробити у спокійному режимі.

Наразі у Покровську працюють усі сервіси та служби, але Сергій Добряк не виключає, що вже невдовзі їхню роботу доведеться припиняти.

"На сьогодні поки що в Покровську працює все, всі сервіси, повністю. Тобто, і вода, і електрика, і газ, і комунальний транспорт їздить. І магазин, ринки, банки, суд, ДМС, ЦНАП. Поки що працює все. Але ми розуміємо, що тиждень там буде згортатися потихеньку", - підсумував Добряк.

Нагадаємо, що росіяни наближаються до Покровська.