У Кремлі сказали, що вони думають про мирні переговори з Україною на тлі успіхів ЗСУ на Курщині

У Кремлі сказали, що вони думають про мирні переговори з Україною на тлі успіхів ЗСУ на Курщині

росія виключила будь-які мирні переговори з Україною, попри те, що Київ посилює тиск на Кремль, заявляючи про нові успіхи в своєму наступі на територію Курської області рф.

Про це пише AFP.

Помічник Кремля Юрій Ушаков сказав, що вторгнення України відштовхнуло мирні переговори ще далі. "На нинішньому етапі, враховуючи цю ескападу, ми говорити не будемо", - сказав він.

Ушаков назвав вступ у переговорний процес "абсолютно недоречним" і зазначив, що подальші переговори "залежать від ситуації на полі бою, в тому числі в Курській області".

Нагадаємо, 19 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що зараз Україна контролює понад 1250 квадратних кілометрів і 92 населених пункти Курщини

Зеленський заявив, що Україна досягає своїх цілей, які, за словами офіційних осіб, включають розтягування російських військ, створення "буферної зони" на території росії та прагнення припинити війну на справедливих умовах.

Білоруський самопроголошений президент Олександр Лукашенко закликав росію та Україну повернутися до переговорів для того, щоб уникнути подальшої ескалації конфлікту. Лукашенко вважає, що за основу майбутніх угод можна взяти домовленості, яких було досягнуто в Стамбулі 2022 року.