ЗСУ готують "котел" для військ рф на Курщині, росії потрібні 20 тис. солдатів для повернення території, - ЗМІ

росії знадобиться понад 20 тис. військових, щоб відбити прикордонну територію у ЗСУ, - WSJ

росії, аби відбити свою прикордонну зону, знадобиться, ймовірно, понад 20 тисяч військових, адже знищення трьох мостів дає підстави вважати, що Україна планує утримувати територію Курської області, яку зараз контролюють ЗСУ.

Про це пише WSJ, закриту статтю якої цитує ZN.UA.

"Усі три (зруйновані — ред.) мости знаходилися на захід від території, яку зараз контролює Україна. Російським силам у цьому районі тепер доведеться покладатися на понтонні мости для доставки нових вантажів, що робить їх більш уразливими, якщо Україна має намір претендувати на ще більшу територію в регіоні, — аналізують у WSJ наслідки ліквідації мостів. — Річка тепер також забезпечує природний бар'єр проти атак росії із заходу".

Автори матеріалу стверджують, що Київ вважає, що зможе утримувати російську територію досить довго. Вона зможе стати важелем впливу, який Україна згодом спробує обміняти на окуповані рф власні території.

Також не слід забувати про понад дві тисячі полонених у Курській області. Їх намагатимуться обміняти на українських військових.  

Bild пише, що українським військам залишилося лише 2,6 км до річки Сейм та закриття котла. Щоб уникнути оточення, ЗС рф намагаються створити понтонні переправи. Але ЗСУ відстежують російські мостоукладачі та техніку, що наближаються до річки, і знищують їх дронами-камікадзе.

"На загальній площі котла 700 кв км залишаються близько 3000 російських солдатів. По 1000 у маленьких селищах Тьоткіно та Глушково та ще 1000 вздовж кордону з Україною", — заявило джерело. Чи зможуть ЗСУ захопити цю територію розміром 20 на 35 км, залежить від чисельності українських сил", - пише видання.