Росіяни вже за 5 км: у Мирнограді закрили два мікрорайони і шукають 500 дітей для евакуації

Росіяни вже за 5 км: у Мирнограді закрили два мікрорайони і шукають 500 дітей для евакуації

У Мирнограді на Донеччині, куди наблизився фронт, закрили два мікрорайони на в'їзд через підвищену небезпеку. Влада і поліція розшукують ще майже 500 дітей для примусової евакуації.

Про це заявила заступник голови Мирноградської ДВА Тетяна Ситник, повідомляє "Суспільне Донбас".

За її словами, закриті два мікрорайони — "5/6" та "Західний", з них можна тільки виїхати. Вони залишилися без електрики, хоча в інших частинах міста електро- і водопостачання поки що зберігається.

"Дуже важка, напружена ситуація. Страшно. Звичайно всі хотіли жити, як і ми, у своїх домівках. Але ситуація така, що потрібно виїжджати якомога швидше, тому що вже у два райони нашого міста — район "5/6" і мікрорайон "Західний" — уже не пускають: тільки є вивіз. Вже туди люди не в’їжджають. І вивозимо ми вже людей і дітей капсулами", - сказала Ситник.

Місцева влада, за підтримки поліції та ДСНС, продовжує евакуацію сімей з дітьми з цих районів. Виїзд відбувається в організованих колонах, щоб максимально убезпечити людей.

Ситник зазначила, що, попри заклики влади, частина мешканців віддаленого мікрорайону "Новатор" неохоче погоджується на евакуацію, сподіваючись перечекати бойові дії в підвалах, говорячи про «віддаленість» від лінії фронту.

"У нас є адреси кожної сім'ї, у нас є великий список, де ми вказуємо дату, коли сім'я обіцяла евакуюватися. Якщо сім'я евакуюється не самостійно, то ми організуємо транспортом, який є в громаді, підвіз до евакопунктів у місті Покровську. Але деякі навіть ховають від нас дітей. Ми намагаємося їх шукати",— сказала вона.

Станом на 20 серпня в Мирнограді залишалося 493 дитини. Ситник повідомила, що в день у середньому виїжджають півсотні сімей, це близько 120 дітей.

Відомо, що влада міста також розпочала евакуацію установ та закладів. Вже припинили роботу ЦНАП, відділення пенсійного фонду, закрилися банки, а з 26 серпня перестануть працювати продуктові магазини.

Нагадаємо, 19 серпня у Мирнограді ввели подовжену комендантську годину: на вулиці можна перебувати з 11:00 до 15:00.

20 серпня  в.о. начальника Мирноградської МВА Юрій Третяк повідомив, що фронд від міста на відстані менше п’яти кілометрів. До повномасштабної війни в місті жили 52 тисячі людей, наразі лишається менше 10-ти.