Відправили до суду справу зрадника Моргунова: йому загрожує до 10 років тюрми

Відправили до суду справу зрадника Моргунова: йому загрожує до 10 років тюрми

Служба безпеки України скерувала до суду обвинувальні акти щодо колаборантів, які очолюють окупаційні “муніципалітети” у Сєвєродонецьку та Новопскові.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк

Один з обвинувачених – Микола Моргунов, який у результаті фейкових виборів, влаштованих окупантами у вересні минулого року, став головою “муниципального образования городской округ город Северодонецк лнр”.

“Ексрегіонал та ексмер Брянки співпрацює з окупантами з 2014 року. Після захоплення Сєвєродонецька окупанти поставили зрадника на чолі місцевої “адміністрації”, – нагадали у Службі безпеки.

Друга фігурантка – Вікторія Кайдалова, колишня землевпорядниця селищної ради, а нині – голова “Новопсковского муниципального округа лнр”.

“Окупаційна чиновниця активно співпрацює з представниками законодавчої та виконавчої влади рф та усіляко підтримує “інтеграцію” окупованої Луганщини до держави-агресора”, – йдеться у повідомленні.

Керівники незаконних органів влади відповідатимуть перед законом за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення та можливу конфіскацію майна.

Досудове розслідування вели слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України Моргунову повідомили у травні 2024 року.

Раніше СБУ повідомляла, що Моргунову та його заступниці Силкіной загрожує до 12 років за пропаганду рф у Сєвєродонецьку.