На Донбасі від ракетного удару рф загинув співробітник агенції Reuters

На Донбасі від ракетного удару рф загинув співробітник агенції Reuters

У Краматорську на Донеччині від ракетного удару по готелю загинув громадянин Великої Британії радник з питань безпеки Раян Еванс, який працював у складі новинної групи Reuters.

Про це пише BBC з посиланням на заяву Reuters.

Еванс був одним із шести співробітників Reuters, які зупинялися в готелі "Сапфір" у Краматорську.
Українська влада заявила, що готель був уражений російською ракетою. Росія не коментує.
У своїй заяві представник Reuters сказав, що агентство було "спустошено", дізнавшись про смерть пана Еванса.

"Ми терміново шукаємо більше інформації про напад, у тому числі співпрацюючи з владою Краматорська, і ми підтримуємо наших колег та їхні сім’ї", – йдеться у повідомленні. "Ми висловлюємо наші найглибші співчуття та думки родині та близьким Раяна. Райан допоміг багатьом нашим журналістам висвітлювати події по всьому світу; нам буде його страшенно бракувати".

Двоє інших членів команди були госпіталізовані внаслідок удару, а один із них перебуває на лікуванні через серйозні травми.

Раніше Національна поліція України повідомила, що в неділю, 25 серпня, о 18:35 після 19-годинних пошуків з-під завалів готелю було витягнуто тіло 40-річного британця.

У своєму Telegram президент України Володимир Зеленський висловив "співчуття родині та друзям" загиблого.

"Це щоденний російський терор, який триває", – сказав він.

Раніше агентство Reuters опублікувало кадри, на яких видно, як частини готелю були повністю зруйновані внаслідок удару, а пожежники намагаються розібратися серед завалів.

У повідомленні Генпрокуратури України йдеться про те, що готель, ймовірно, було вражено ракетою малої дальності "Іскандер-М".

Нагадаємо, Краматорськ знаходиться лише приблизно в 20 км (12 милях) від окупованих росією районів України, і зазнає регулярних атак, у яких гинуть мирні жителі, у тому числі відома українська письменниця Вікторія Амеліна.