«Місто було буквально у руїнах». Моргунов розповів, як опинився у Сєвєродонецьку та про трупи на вулицях у 2022-му

«Місто було буквально у руїнах». Моргунов розповів, як опинився у Сєвєродонецьку та про трупи на вулицях у 2022-му. Фото Сєвєродонецьк онлайн, весна 2024 року

Самопроголошений керівник Сєвєродонецька, раніше міський голова Брянки, Микола Моргунов в інтерв’ю пропагандистам розповів, як очолив окуповане місто влітку 2022 року. Також він повідомив, у якому стані був Сєвєродонецьк після захоплення росіянами.

За словами Моргунова, у 2022 році його викликали до окупованого Луганська й запропонували їхати працювати до Сєвєродонецька. Він нібито цього не очікував. Його все влаштовувало у рідній Брянці.

«Відмовитися я не міг. Бо я людина, яка протягом довгого часу розповідає усім, у тому числі, близьким, містянам, що «руський мир» - це правильний вибір», що ми повинні стати суб’єктом рф. І коли «руський мир» прийшов та звільнив території, які у не дуже простій ситуації опинилися, і коли мені запропонували працювати у цьому напрямку, я просто не міг відмовитися», - розповів керівник окупаційної адміністрації.

Він приїхав до Сєвєродонецька у липні 2022 року. Місто було у жахливому стані після того, як рф з зими захоплювала його. Моргунов визнав, що росія пошкодила його майже повністю.

«Місто було буквально у руїнах. 80% всіх будівель та споруд були пошкоджені….Спека під 40 градусів. На вулицях трупи», - каже Моргунов.

Він додав, що при обстрілах люди «прикопували» рідних чи близьких, які загинули. Бо не було змоги поховати нормально.

Відео можна подивитися у нашому телеграм-каналі. 

Нагадаємо, раніше шеф команди Пермського краю у Сєвєродонецьку Юрій Крестянників розповів, що був шокований руйнуваннями окупованого міста, коли підрахував кошти на відновлення. Він розповів, як його шокували трупи на вулицях та зграї голодних псів.